50 JAAR LAUWERSMEER

In 2019 bestaat het Lauwersmeer 50 jaar! Dat wordt groots gevierd met diverse leuke activiteiten. Eén daarvan is de Lauwersmeer Marathon op

12 mei 2019! Een prachtige route rondom het Nationaal Park Lauwersmeer in het teken van dit jubileum.

DE HELE EN HALVE MARATHON

 De route van de marathon loopt rondom het nationaal Park Lauwersmeer en een stuk over de dijk langs de Waddenzee. De route van de halve marathon start in Kollumeroord en loopt door het nationaal Park Lauwersmeer naar Lauwersoog. De routes doorkruizen een uniek gebied dat sinds 1969 is afgesloten van de Waddenzee. Zowel de hele als de halve marathon zijn door de Atletiekunie gecertificeerde routes. Naast het bieden van een sportieve uitdaging en de beleving van de prachtige natuur staat het evenement in het teken van duurzaamheid en milieubewustzijn. Het evenement wordt daarom plastic-arm en klimaatneutraal georganiseerd. Ook is de Plastic Soup Foundation als goed doel aan het evenement gekoppeld.

Informatie over het evenement is de te vinden op de website!

EEN EVENEMENT

Rondom de start en finish in Lauwersoog worden diverse activiteiten en festiviteiten georganiseerd. De locatie waar de lopers starten ligt op het recreatieterrein van Beleef Lauwersoog. Het terrein is direct aan het Lauwersmeer gelegen. Op deze locatie zijn horeca, food corners, een hoofdpodium met verschillende live bands en informatiepaviljoens van de Plastic Soup Foundation, Staatsbosbeheer en sport- en recreatieondernemers aanwezig. Een dagje uit voor het gezin!

5 KM EN 10 KM RUN

Naast de hele en halve marathon zijn er runs van 10 kilometer en 5 kilometer. De routes gaan langs het Lauwersmeer, door de bossen en bieden uitzicht op een afwisselend landschap.

KIDSRUN SPONSORLOOP 2,5 KM

Voor scholen hebben wij een educatief programma ontwikkeld. Ook wordt een educatiekrant uitgegeven en bieden wij gastlessen over de plastic Ssoep aan. Schoolklassen en individuele kinderen kunnen deelnemen aan de sponsorloop en met ons geld inzamelen voor de Plastic Soup Foundation.

AANMELDEN

Informatie over het evenement en de marathon is te vinden op de website die wij hiervoor speciaal hebben opgezet. Hierop staat praktische informatie en het aanmeldformulier voor de verschillende afstanden.