Geachte heer/mevrouw,

Op 21 maart 2018 zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad. Politieke partijen zijn druk bezig met hun campagne. Als directeur-bestuurder van SportDrenthe ben ik blij dat in uw gemeente diverse vertegenwoordigers uit o.a. de sport met hen in debat willen gaan over de kracht van sport en bewegen voor uw gemeente.

We nodigen u, bestuur en leden van de sportvereniging graag uit massaal aanwezig te zijn bij het sportdebat in de gemeente Tynaarlo op 5 maart a.s. om mee te praten over de toekomst van sport in uw gemeente. Locatie: Kantine FC Zuidlaren, Sportpark De Wenakkers. Tijd: inloop 19.00 uur, start 19.30 uur Debatleider: Klaas Smid, burgemeester in Noordenveld.

Uit onderzoek van het Mulier Instituut in samenwerking met de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) is gebleken dat 93 procent van de Nederlandse gemeenten afgelopen jaren heeft bezuinigt op sport of dat nog van plan is te gaan doen. De verwachting is dan ook dat sporten de komende vijf jaar duurder wordt. De gemeentelijke bezuinigingen op sport hebben wellicht ook consequenties (gehad) voor uw sportvereniging. Daarnaast is te verwachten dat sport ook voor de burger zelf duurder wordt. Om te voorkomen dat kinderen van laagdraagkrachtige ouders derhalve dienen te stoppen met sporten, is het mogelijk kinderen te laten sporten via het Jeugdsportfonds.

Sport heeft de kracht om bij veel maatschappelijke vraagstukken inwoners letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen en te houden. Daarom ben ik blij met het regeerakkoord, waarin meer geld wordt uitgetrokken voor sport en bewegen en de Minister zich, met partners uit de samenleving, buigt over de inhoud van een Sportakkoord! Dit biedt kansen, ook voor uw sportvereniging in de eigen gemeente. De vraag die voor u interessant is: hoe denkt de lokale politiek over sport? Op de speciale campagnewebsite www.kiessport.nu vindt u de partijprogramma’s en de reacties van politieke partijen op een aantal stellingen. Praat mee over deze stellingen en laat de stem van de sportvereniging en haar leden horen via twitter: @SpGR18Tynaarlo

Met dank en vriendelijke groet,
SportDrenthe

Hans de Lang
Directeur-bestuurder
www.sportdrenthe.nl
www.kiessport.nu